Zoeken – Uitgebreide uitleg

Uitleg van de zoekfuncties

In het grote, groen omrande kader kunt u een enkele of meerdere zoektermen invullen. Via de buttons “OR” en “AND” kunt kiezen voor inclusief zoeken. Invullen van de drie zoektermen Erasmus Universiteit Rotterdam worden penningen gevonden waar in de doorzochte velden of het  woord Erasmus, of Universiteit, of Rotterdam voorkomt. Bij de optie AND moeten ze alle drie voorkomen. Zet u de drie woorden tussen aanhalingstekens “Erasmus Universiteit Rotterdam” dan wordt op exact deze combinatie gezocht. Klik de zoekhulp voor meer opties.

Voorbeeld_zoeken_01_AlgemeenZoeken

Uitleg uitgebreid zoeken

Naast het doorzoeken van meerdere velden tegelijk wil men soms op velden met een specifieke inhoud kunnen zoeken. Dit voorkomt “overspraak” tussen de velden. Zo wordt bijvoorbeeld 1589 als jaartal en als inventarisnummer uit elkaar gehouden.

Onderstaande 15 velden kunnen ingevuld worden. Wordt in twee of meer velden een zoekterm ingevuld wordt gezocht op penningen waarvoor alle zoektermen succes hebben.

Voorbeeld_zoeken_02_UitgebreidZoeken

Zie ook het voorbeeld “Jaarbeurs”, klik hier.

Presentatie van de resultaten 

Voorbeeld

Zoek in het algemene zoekveld op “Wienecke”. Het resultaatscherm meldt dat er 51 penningen gevonden zijn en presenteert deze in tegelformaat, 12 per pagina, gesorteerd op inventarisnummer.

Voorbeeld_zoeken_03_WieneckeTegel-51-12

U kunt de sortering aanpassen: jaartal, medailleur, materiaal, inventarisnummer.

U kunt  in plaats van 12, ook kiezen voor 24, 36 of 48 penningen per pagina.

U kunt ook direct springen naar de volgende pagina met 12, 2, 36 of 48 penningen.

Met de buttons rechts kunt u wisselen tussen tegelweergave en lijstweergave.

Met 48 penningen per pagina ziet de tweede pagina in lijstweergave als volgt uit:

Voorbeeld_zoeken_04_WieneckeLijst-51-48-TweedePagina

Door op de afbeelding of op de vet gedrukte titel van de eerste penning te klikken worden de afbeeldingen vergroot en wordt alle beschikbare informatie uit de velden getoond.

Voorbeeld_zoeken_05_WieneckeLijst-51--Nummer49-Details-1

Uit de beschrijving ziet u dat voor- en keerzijde door verschillende medailleurs ontworpen zijn. Door nogmaals op de afbeelding te klikken wordt de afbeelding op maximale grootte getoond (lightbox); er kan geklikt worden tussen voorzijde en keerzijde

Voorbeeld_zoeken_09_WieneckeLijst-51--Nummer49-LightboxKz

NB: Via de links “”Terug naar overzicht >>” en “Zoekcriteria aanpassen >>” rechtsboven en rechtsonder in de schermen kunt u eenvoudig terugspringen.

NB: Als u in de lijstweergave had geklikt op de naam van de (voorzijde) medailleur (de medailleur van de voorzijde is Hesselink) was eveneens het scherm met Details opgeroepen. Bij terugspringen krijgt u dan echter niet meer de penningen van Wienecke, maar springt u terug naar het overzicht van de penningen van Hesselink. En dat is alleen deze penning.

Zoeken in de collectie >>>