Touchscreen presentaties

In de periode 2010 – 2012 heeft het NEPK naar eigen ontwerp twee interactieve vitrines plus specifieke presentatiesoftware laten ontwikkelen, die op 29 november 2012 in gebruik genomen zijn. In deze vitrines is een aanraakgevoelig touchscreen opgenomen, waarop 16 penningen gepresenteerd worden rond een vrij middenvlak.

Door een van de penningen “aan te raken” kan de bezoeker deze penning op het middenvlak digitaal en vergroot weergeven, met bijbehorende informatie. De bezoeker kan deze afbeelding “omdraaien” en kan gerelateerde informatie, foto’s, videofragmenten en ook andere penningen oproepen en in detail bekijken. De bezoeker kan kiezen tussen een Nederlandse of een Engelse versie.

NEPK_PenningTentoonstellingEeuwfeest

Huidige presentaties

De kleinste van de twee vitrines presenteert de “Hoogtepunten uit de NEPK collectie”. Via de gelaagde opbouw van de presentatie worden ruim 525 bijzondere penningen uit de collectie met toelichtingen, biografische informatie, foto’s en videoclips ontsloten. De tweede vitrine bevat op eenzelfde wijze de presentatie “Nobelprijswinnaar Jan Tinbergen en zijn penningen”. In deze presentatie ziet u de 33 (ere)penningen die aan hem zijn geschonken, twee latere penningen met zijn portret, enkele foto’s uit zijn archief plus videoclips die betrekking hebben op de uitreiking van de Nobelprijs die Tinbergen op 10 december 1969 ontving. Voor nadere informatie over locatie en bezoektijden zie het Nieuws item op de eerste pagina (Home).