Touchscreen presentaties

In de periode 2010 – 2012 heeft het NEPK naar eigen ontwerp twee interactieve vitrines plus specifieke presentatiesoftware laten ontwikkelen, die op 29 november 2012 in gebruik genomen zijn. In deze vitrines is een aanraakgevoelig touchscreen opgenomen, waarop 16 penningen gepresenteerd worden rond een vrij middenvlak.

Door een van de penningen “aan te raken” kan de bezoeker deze penning op het middenvlak digitaal en vergroot weergeven, met bijbehorende informatie. De bezoeker kan deze afbeelding “omdraaien” en kan gerelateerde informatie, foto’s, videofragmenten en ook andere penningen oproepen en in detail bekijken. De bezoeker kan kiezen tussen een Nederlandse of een Engelse versie.

Huidige presentaties

De kleinste van de twee vitrines presenteert de “Hoogtepunten uit de NEPK collectie”. Via de gelaagde opbouw van de presentatie worden ruim 525 bijzondere penningen uit de collectie met toelichtingen, biografische informatie, foto’s en videoclips ontsloten.  De tweede vitrine toont de presentatie “Erasmusportretten in de NEPK penningencollectie”. De presentatie toont en beschrijft zo’n 100 portretpenningen van Erasmus, veelal gerealiseerd door internationaal vermaarde kunstenaars. Aan de penningen uit de eigen NEPK collectie zijn penningen toegevoegd uit de Erasmuscollectie in Bibliotheek Rotterdam en uit privé-collecties van drie leden van de Numismatische Kring Rotterdam. Ook worden afbeeldingen getoond van beelden van Erasmus in de publieke ruimte van Rotterdam plus enkele kleine Erasmus-sculpturen. Voor nadere informatie over locatie en bezoektijden zie het Nieuws item op de eerste pagina (Home).