Online collectie

Via deze website is een database van de NEPK collectie van nu ruim 2150 penningen doorzoekbaar. Deze database bevat in principe de hele collectie. Indien de collectie identieke exemplaren van een penning bezit, toont de webdatabase ze niet alle. Verwervingsinformatie is niet opgenomen.

Beeldrecht

Afbeeldingen van meer recente penningen zijn alleen met toestemming opgenomen, zie onder de tab Online collectie Copyright beeldmateriaal/fotorechten.

Eenvoudig zoeken

De bezoeker kan zoeken door een zoekterm of zinsdeel in te typen en de zoekopdracht te starten, op dezelfde manier als bij algemene zoekmachines. Daarbij kan gebruikt worden van de standaardopties OR (of) en AND (alle). Zoektermen dienen minimaal 4 karakters te bevatten. De zoekopdracht doorzoekt het onderwerpveld plus 15 andere relevante velden en presenteert de gevonden penningen met summiere informatie op het scherm. De gevonden resultaten kunnen op verschillende manieren en in verschillende volgorde gepresenteerd worden. Door te klikken op een afbeelding wordt de penning vergroot, en met alle gevonden informatie weergegeven. Nogmaals klikken vergroot de afbeelding verder (lightbox).

Uitgebreid zoeken

Naast bovenstaande zoekopdracht, kan de bezoeker ook uitgebreid zoeken. Hierbij kunnen 15 relevante velden van de database gericht doorzocht worden, zoals medailleur, voorzijde- en keerzijdetekst, periode, etc. Door in 1 of meer van de 15 zoekvelden zoektermen in te vullen wordt gezocht op penningen die aan alle opgegeven zoektermen voldoen.